Interessant duel voor Litmanen: 'Dat zou voor Ajax en Liverpool ideaal zijn'

Interessant duel voor Litmanen: 'Dat zou voor Ajax en Liverpool ideaal zijn'

Gepubliceerd: dinsdag 1 december 2020 om 15:51di 01-12-2020 om 15:51

Jari Litmanen hoopt dat Liverpool en Ajax dinsdagavond gelijk zullen spelen. De Finse stilist, die op Anfield, in De Meer en in de Johan Cruijff Arena speelde, zegt een speciaal plekje in zijn hart te hebben voor beide clubs.

Litmanen ging in 1992 naar Ajax, maar was toen al verknocht aan The Reds. "Ik ben opgegroeid met Liverpool en altijd fan geweest van de club", zegt de Scandinaviër op de website van de Engelsen. "Ik werd Ajax-fan toen ik in 1992 bij de club kwam. Toen leerde ik de mensen, de traditie en de cultuur ook goed kennen."

"Natuurlijk heb ik een speciaal plekje in mijn hart voor beide clubs", geeft Litmanen aan. "Ik ben opgegroeid met Liverpool en heb mijn beste jaren bij Ajax gehad. Ik volg ze allebei en ik ben blij dat ze het allebei goed doen op dit moment."

Als de Fin het voor het zeggen had zou hij een gelijkspel willen opschrijven. "Dat zou voor beide clubs ideaal zijn", rekent hij voor. "Beide teams willen niet verliezen. Met een punt is Liverpool al door en heeft Ajax ook nog een goede kans om door te gaan. Het gaat een hele belangrijke wedstrijd worden, voor allebei."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws