'Zahavi heeft enorm veel geld laten liggen vanwege PSV, dat verdient respect'

'Zahavi heeft enorm veel geld laten liggen vanwege PSV, dat verdient respect'

Gepubliceerd: woensdag 2 december 2020 om 08:26wo 02-12-2020 om 08:26

Jordy Cruijff neemt het op voor Eran Zahavi, die vooralsnog geen potten kan breken bij PSV. De 33-jarige Israëlische spits moet de tijd krijgen, stelt de zoon van de legendarische nummer veertien.

"Eran heeft een speciale mentaliteit. Je hoeft hem niet aan het werk te zetten, maar moet hem juist afremmen. Nou ja, vroeger dan. Nu weet hij wel wat hij wel en niet moet doen", zegt Cruijff in een Israëlische podcast, geciteerd door het Eindhovens Dagblad. "Eran heeft enorm veel geld laten liggen (naar verluidt ruim 8 miljoen per jaar, red.) om de stap naar Nederland te zetten en voor prijzen te gaan vechten. Dat verdient veel respect."

Cruijff werkte bij Maccabi Tel Aviv tussen 2013 en 2016 samen met Zahavi. Hij verwacht dat de spits dit seizoen nog gewoon twintig goals gaat maken voor PSV. "Gewoon, omdat hij het instinct heeft om te scoren. Er zijn spelers die in het strafschopgebied komen en bij wie de bal nooit voor de voeten valt. Bij hem wel."

Volgens het ED is de beoogde basis van PSV fit voor het Europa League-duel met Granada. Of coach Roger Schmidt ook Mohamed Ihattaren meeneemt naar Spanje, is nog niet duidelijk. De jonge spelmaker lijkt nog niet in aanmerking te komen voor een basisplaats. Mario Götze, Cody Gakpo, Donyell Malen en Zahavi zullen hoogstwaarschijnlijk het voorste kwartet vormen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wordt Zahavi een succes in Eindhoven?

Ja
40%
Nee
60%
(1695 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws