Chinese media: Van Bronckhorst dient ontslag in bij Guangzhou R&F

Chinese media: Van Bronckhorst dient ontslag in bij Guangzhou R&F

Gepubliceerd: donderdag 3 december 2020 om 07:27do 03-12-2020 om 07:27

Laatste update: donderdag 3 december 2020 om 07:42do 03-12-2020 om 07:42

Het avontuur van Giovanni van Bronckhorst bij Guangzhou R&F zit er na een krap jaartje alweer op, melden verschillende Chinese media. De Nederlander zou zijn ontslag hebben ingediend na de nederlaag tegen Shandong Luneng in de beker (2-2, verloren na strafschoppen).

Van Bronckhorst zou naar verluidt graag 'meer tijd met zijn familie door willen brengen', bericht Titan Sports Plus na de bekeruitschakeling tegen Shandong Luneng. Van Bronckhorst bezet op het moment een teleurstellende elfde plaats met zijn elftal in de Chinese Super League.

Guangzhou R&F heeft het nieuws nog niet officieel naar buiten gebracht. Van Bronckhorst begon in januari van dit jaar aan zijn klus als trainer van de club uit China, maar moest vanwege de uitbraak van het coronavirus tot september wachten voor hij de eerste wedstrijd met zijn ploeg kon spelen.

De wedstrijd tegen Shandong Luneng zou voor Van Bronckhorst de druppel zijn geweest. Er werd op knappe wijze een strafschoppenserie afgedwongen: Shandong Luneng, met Graziano Pellè in de basis, stond bij het ingaan van de blessuretijd op een 0-2 voorsprong. Door doelpunten van Richairo Zivkovic en Renato Ribeiro Calixto werd een gelijkspel uit het vuur gesleept. Na de wedstrijd heeft Van Bronckhorst naar verluidt aangegeven te zullen vertrekken.

Het is nog niet bekend of Jean-Paul van Gastel, video-analist Yöri Bosschaart en conditietrainer Arno Philips ook vertrekken bij de club.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws