LIVE: PSV door naar de knock-out fase, AZ deelt de punten met Napoli (gesloten)

LIVE: PSV door naar de knock-out fase, AZ deelt de punten met Napoli (gesloten)

03-12-2020 22:41 Laatste update: 23:04
224

PSV en AZ zijn na vijf speelrondes nog volop in de race voor Europese overwintering. De Eindhovenaren zouden zich tegen Granada al veilig kunnen spelen, AZ heeft genoeg aan een punt tegen Napoli om de kansen in eigen hand te houden. Aan de andere kant: de Alkmaarders zouden bij een thuisnederlaag echter ook al uitgeschakeld kunnen worden. Om 21.00 uur wordt er afgetrapt in Estadio Nuevo Los Cármenes en het AFAS Stadion, VoetbalPrimeur doet live verslag.

PSV heeft vier punten achterstand op koploper Granada, maar staat voor op PAOK Saloniki en Omonia Nicosia. Als de ploeg van Roger Schmidt wint in Spanje en als Omonia wint van PAOK, is de race al gelopen. En anders kan de klus wel geklaard worden in de thuiswedstrijd tegen Omonia.

AZ won in de eerste wedstrijd verrassend bij Napoli, dat sindsdien drie zeges op rij boekte en de eerste plek in de poule pakte. Mocht AZ in eigen huis wel verliezen van Napoli, kan het de Italianen niet meer inhalen: als Real Sociedad van Rijeka wint, zijn de Alkmaarders al kansloos voor Europese overwintering. Een gelijkspel tegen I Partenopei zou echter een gouden punt opleveren: in dat geval is een overwinning bij Rijeka in alle gevallen genoeg voor het halen van de knock-outfase.

No Poll