Madueke wijst naar PSV en Ajax: 'Topclubs in Europa, gewoon logisch om te doen'

Madueke wijst naar PSV en Ajax: 'Topclubs in Europa, gewoon logisch om te doen'

Gepubliceerd: donderdag 3 december 2020 om 13:58do 03-12-2020 om 13:58

Noni Madueke heeft nog geen moment spijt gehad van zijn keuze om Tottenham Hotspur in 2018 te verlaten voor PSV. De achttienjarige Engelsman is een vaste waarde in de hoofdmacht van trainer Roger Schmidt.

Madueke laat in een interview met tabloid The Sun weten dat Jadon Sancho hem inspireerde. "Jadon ging van Manchester City naar Borussia Dortmund en was letterlijk binnen een jaar belangrijk", aldus de aanvaller. "Het was een inspiratie. Ik kwam erachter dat ik ook voor andere routes kon kiezen."

"Vaak gaat het zo: O18, O23, dan misschien een huurperiode en dan naar het eerste elftal van een Premier League-team", weet Madueke. "Maar ik dacht bij mezelf: zo hoeft het niet te lopen. Mijn keuze voor PSV pakt goed uit. Bij Tottenham krijgen heel veel grote talenten niet de kans."

"PSV en Ajax staan erom bekend kansen te geven aan jonge spelers. En het zijn topclubs in Europa. Het was gewoon logisch om dit te doen", vervolgt Madueke, die in Eindhoven samenspeelt met onder meer Mario Götze. "Een topspeler, die ook anderen beter maakt. Hij betekent veel voor mij."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws