Transfer onderschat: 'Ik werd geprezen, maar Ajax is wel echt heel hoog niveau'

Transfer onderschat: 'Ik werd geprezen, maar Ajax is wel echt heel hoog niveau'

Gepubliceerd: vrijdag 4 december 2020 om 16:10vr 04-12-2020 om 16:10

Kik Pierie geeft toe dat de overstap van sc Heerenveen naar Ajax hem zwaarder viel dan verwacht. De twintigjarige verdediger ging in de zomer van 2019 aan de slag in de hoofdstad, maar is inmiddels al verhuurd aan FC Twente.

"Ik denk dat ik de stap in zijn geheel misschien onderschat heb. Ik werd bij Heerenveen geprezen en je kwam een aantal keer in het nieuws. Er werd veel geschreven en je kreeg veel over je te horen. Het was duidelijk dat ik een stap wilde maken. Maar Ajax is echt wel een heel hoog niveau vergeleken met heel veel andere clubs in de Eredivisie", zegt Pierie tegen FOX Sports.

De linksbenige verdediger kan Ajax zaterdag pijn doen als hij met Twente op bezoek gaat in de Johan Cruijff Arena. "Ik geef nu alles voor FC Twente, dan ga ik geen rekening houden met de club waar ik eigenlijk onder contract sta. Als ik de bal krijg en ik kan hem binnenschieten, tuurlijk doe ik dat. Anders is het werkweigering. Ik ga niet in de borden hangen, maar zolang ik hier speel geef ik alles voor Twente", laat hij weten.

Pierie ging afgelopen weekeinde tegen RKC Waalwijk opzichtig in de fout, maar dat heeft hij achter zich gelaten. "Eigenlijk wil ik dat snel vergeten. Stijn Schaars zei altijd: Als je wint geniet er één dag van en als je verliest moet je er ook maar één dag van balen. Daarna moet je weer verder. Je hebt in de voetballerij geen tijd om te treuren, want je moet de volgende dag weer presteren."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Breekt Pierie ooit nog door bij Ajax?

Ja
19%
Nee
81%
(1062 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws