Klaassen volgt Ajax-ploeggenoot op, Wijndal verkozen tot Talent van de Maand

Klaassen volgt Ajax-ploeggenoot op, Wijndal verkozen tot Talent van de Maand

Gepubliceerd: vrijdag 4 december 2020 om 16:56vr 04-12-2020 om 16:56

Davy Klaassen is door de Eredivisie uitgeroepen tot Speler van de Maand. De middenvelder van Ajax kan in november de beste statistieken overleggen. AZ-verdediger Owen Wijndal is verkozen tot Speler O21 van de Maand.

Klaassen won met Ajax in november van FC Utrecht (0-3), Heracles Almelo (5-0) en FC Emmen (0-5). Op De Oude Meerdijk nam de 27-jarige middenvelder zijn ploeg bij de hand met de openingstreffer en een fraaie assist op Labyad. Eerder brak hij ook in de Domstad al de ban voor de Amsterdammers. Daarnaast blinkt de Oranje-international uit met zijn passing: hij noteert de hoogste passnauwkeurigheid (91,4 procent) van alle spelers met minstens vijf duels.

Klaassen treedt in de voetsporen van ploeggenoot Lassina Traoré, die in oktober werd uitgeroepen tot Speler van de Maand. "Het mooiste moment was voor mij de assist op Zakaria tegen Emmen", geeft de middenvelder aan. "Ik lepelde hem een beetje en hij was precies op maat. Ik dacht eerst dat hij net te kort was, maar hij was uiteindelijk perfect."

Als nummer zes krijgt Klaassen veel complimenten in Amsterdam. "Ik weet hoe het gaat: als het goed gaat wordt het overdreven en als het minder gaat wordt het ook weer overdreven. Ik vind ook wel dat ik goed heb gespeeld, maar soms worden dingen overdreven. Op deze positie heb je wat meer invloed op het spel dan als nummer tien."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws