Nieuw contract bij AZ en mogelijk snel vertrek: 'In januari gaan we kijken'

Nieuw contract bij AZ en mogelijk snel vertrek: 'In januari gaan we kijken'

Gepubliceerd: vrijdag 4 december 2020 om 17:12vr 04-12-2020 om 17:12

AZ heeft het contract van Ferdy Druijf opengebroken en met één jaar verlengd. De 22-jarige spits ligt nu tot medio 2024 vast, maar het is de vraag hoelang hij nog actief is in het Afas Stadion.

Druijf doorliep sinds 2012 de jeugdopleiding van AZ. Op 28 januari 2018 maakte hij op bezoek bij Willem II (0-2) zijn debuut in het eerste elftal, waar hij een jaar later definitief aansloot. Tot dusverre speelde de Uitgeester 33 officiële duels voor de hoofdmacht van de Alkmaarders. Daarin was hij vijf keer trefzeker.

In het seizoen 2018-2019 won Druijf – destijds nog speler van Jong AZ – liefst vijf individuele prijzen. Zo was hij van zowel de eerste als de derde periode in de Keuken Kampioen Divisie topscorer. Daarnaast werd hij verkozen tot Beste Talent van de eerste periode. Op 4 januari 2019 werd Druijf voor een halfjaar uitgeleend aan NEC. In Nijmegen sloot hij het seizoen af als topscorer (29 goals) en Beste Talent van de Eerste Divisie.

Druijf komt onder coach Arne Slot echter nog niet in aanmerking voor een basisplaats bij AZ. Hij moet momenteel Albert Gudmundsson en Myron Boadu voor zich dulden in de pikorde. Een vertrek in januari is niet uitgesloten. "Van de zomer hebben we de afspraak gemaakt dat ik sowieso tot de winter zou blijven. Maar zoals je ziet is de speeltijd niet denderend. Je wilt het liefste spelen. We zullen in januari kijken hoe het ervoor staat. Het kan namelijk snel veranderen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws