Cambuur weet witte muur toch te slechten, De Graafschap komt goed weg bij MVV

04-12-2020 20:38
21

Cambuur en De Graafschap hebben drie zwaarbevochten punten toegevoegd aan hun totaal. De Leeuwarders wonnen met 2-1 bij Telstar, terwijl de concurrent uit Doetinchem een 3-2 zege weghaalden bij MVV.

Telstar - SC Cambuur 1-2
De Witte Leeuwen maken het menig ploeg erg lastig met hun 5-3-2-formatie en dat lukte ze ook tegen koploper Cambuur. De gasten uit Leeuwarden kwamen maar niet door de hechte defensie van het team van trainer Andries Jonker heen en kwamen na een klein uur spelen zelfs op achterstand door een goal van Gyliano van Velzen. Even later maakte Jamie Jacobs er 1-1 van en na een ultieme krachtsinspanning volgde tien minuten voor tijd ook nog de winnende goal van Robert Mühren.

Een belangrijke goal van de Volendammer, die zijn ploeg daarmee op promotiekoers houdt. De voorsprong op nummer twee Almere City bedraagt nu zes punten en ploegen als NAC, De Graafschap en NEC kunnen niet dichterbij komen.

MVV - De Graafschap 2-3
Net als Cambuur had ook De Graafschap het ontzettend lastig in een uitwedstrijd. MVV kwam via Joeri Schroijen al na tien minuten op voorsprong en diezelfde Schroijen maakte diep in de tweede helft gelijk (2-2) nadat Ralf Seuntjens en Jasper van Heertum de Superboeren aan de leiding hadden geschoten. Toch was dat niet genoeg voor een resultaat voor de Maastrichtenaren: Elmo Lieftink zorgde er tien minuten voor tijd voor dat de punten toch mee naar Doetinchem gingen.

Een cruciale overwinning voor de mannen van trainer Mike Snoei, die aansluiting houden met de bovenste twee ploegen in de Keuken Kampioen Divisie en dus uitzicht houden op promotie. Daarnaast is de slechte serie van de afgelopen weken, waarin drie van de laatste vijf wedstrijden niet werden gewonnen, voorlopig vergeten.