RKC drukt alsnog door tegen tiental VVV en pakt koppositie van rechterrijtje

RKC drukt alsnog door tegen tiental VVV en pakt koppositie van rechterrijtje

Gepubliceerd: zaterdag 5 december 2020 om 18:23za 05-12-2020 om 18:23

Laatste update: zaterdag 5 december 2020 om 18:24za 05-12-2020 om 18:24

RKC Waalwijk heeft op de vroege zaterdagavond zijn tweede zege op rij geboekt. VVV-Venlo speelde een half uur lang met één man minder in Waalwijk, maar leek lange tijd nog een gunstig resultaat mee naar huis te kunnen nemen: Lennerd Daneels had echter andere plannen en maakte met een heerlijke knal de winnende 3-2.

Na een tamme openingsfase werd het initiatief gegrepen door RKC. Een voorzet van Paul Quasten eindigde op de lat en leidde een reeks grotere en kleinere kansen voor de gastheren in. Delano van Crooy kon een kopbal van de geheel vrijstaande Cyril Ngonge nog pareren, maar werd even later alsnog verschalkt: VVV verloor de bal op het middenveld, Anas Tahiri speelde Finn Stokkers vrij en diezelfde Stokkers kon de bal ongehinderd voorbij Van Crooy schuiven.

Amper vijf minuten later kwam VVV echter weer op gelijke hoogte via – wie anders – Giorgios Giakoumakis. Quasten kreeg de bal in de zestien meter tegen zijn hand en de Griekse topschutter rondde koeltjes af vanaf de penaltystip: 1-1. RKC zocht naar een nieuwe voorsprong, maar de gasten uit Venlo sloegen ook na rust vanuit het niets toe. Steffen Schäfer legde de bal bij de tweede paal neer en Vito van Crooy kopte de bal beheerst voorbij Kostas Lamprou: 1-2.

Niet lang daarna was er minder goed nieuws voor de gasten uit Noord-Limburg: Roy Gelmi had voor rust al geel gekregen wegens gevaarlijk spel en liep na vasthouden tegen zijn tweede bekeuring aan. De tien van VVV hielden nog lang stand, maar RKC kon in de slotfase alsnog doordrukken. Touba probeerde het van grote afstand, de bal werd onderweg aangeraakt en Delano van Crooy stond op het verkeerde been: 2-2.

Diezelfde Van Crooy tikte nog een kopbal van Stokkers onder de lat, maar was even later kansloos op een heerlijke streep van Daneels. De VAR keek nog naar een vermeende overtreding van de Belg, maar gaf groen licht aan de treffer. RKC komt op twaalf punten en mag zich voorlopig de koploper van het rechterrijtje noemen, VVV stond bij aanvang op gelijke hoogte met RKC, maar ziet de Brabanders uitlopen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws