Nederlaag voor ongeïnspireerd Ajax, droomavond Twente-aanvaller Menig

Nederlaag voor ongeïnspireerd Ajax, droomavond Twente-aanvaller Menig

Gepubliceerd: zaterdag 5 december 2020 om 21:51za 05-12-2020 om 21:51

Laatste update: zaterdag 5 december 2020 om 21:51za 05-12-2020 om 21:51

Een ongeïnspireerd Ajax heeft voor de tweede keer dit seizoen een wedstrijd verloren in de Eredivisie. In de eigen Johan Cruijff Arena werd het 1-2 voor FC Twente. Grote man aan Twente-zijde was Queensy Menig, die zijn ploeg met twee treffers naar de overwinning schoot. De Ajax-treffer werd gemaakt door Dusan Tadic.

Ajax leek er vanaf de eerste minuut niet goed bij met de gedachten. De thuisploeg had het balbezit, maar kwam nauwelijks tot kansen voor het doel van Twente. De ploeg van Ron Jans loerde op de counter en ging goed met de geboden kansen om: Queensy Menig, die deze week terugkeerde na een positieve coronatest, zette de gasten op voorsprong door de bal na een goede individuele actie in de verre hoek achter Andre Onana te schieten.

Het was voor Ajax het startsein om wat meer druk te gaan zetten naar voren, maar het ontbrak aan de eindpass bij de Amsterdammers. Twente ging rusten met een 0-1 voorsprong, maar werd na rust meteen weer met de rug tegen de muur gezet. Brian Brobbey stond inmiddels binnen de lijnen, hij verving de geblesseerde Lassina Traoré.

Ajax had de hulp nodig van Twente om terug te komen in de wedstrijd. Wout Brama legde zijn arm op de schouder van Zakaria Labyad, die gewillig naar de grond ging. Een terechte penalty voor Ajax. Dusan Tadic ging achter de bal staan en schoot de 1-1 binnen tegen zijn oude ploeg.

De gelijkmaker zorgde er echter niet voor dat Ajax beter ging voetballen. De beste kansen op de overwinning waren er voor Twente, dat meerdere keren dreigend voor het doel van Onana opdook. Menig probeerde het met een hard schot in de korte hoek, maar zag de Ajax-doelman redden. Niet veel later zette Joël Drommel zijn ploeggenoot Danilo met een lange bal vrij voor Onana, maar de Braziliaan vergat af te ronden.

Bij Twente was de tank in het laatste kwartier zo goed als leeg, maar de gasten kwamen alsnog op voorsprong. Weer was het Menig, die Sean Klaiber achter zich liet alsof die er niet stond en Onana voor de tweede keer kansloos liet met een schot in de verre hoek. Klaas-Jan Huntelaar kreeg meteen na de 1-2 van Menig dé mogelijkheid om de 2-2 te maken, maar de invaller schoot wild over.

Een terechte overwinning voor Twente op bezoek bij Ajax, dat simpelweg te weinig bracht tegen een energieke tegenstander. Het is de tweede nederlaag voor Ajax dit seizoen. Vitesse kan, wanneer er gewonnen wordt op bezoek bij PEC Zwolle, de koppositie in de Eredivisie overnemen. Twente blijft het fantastisch doen en staat vijfde met 21 punten uit 11 wedstrijden.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws