'Dat is waarom ik voor Jong Oranje speel en niet voor Marokko'

'Dat is waarom ik voor Jong Oranje speel en niet voor Marokko'

Gepubliceerd: zondag 6 december 2020 om 11:15zo 06-12-2020 om 11:15

Laatste update: zondag 6 december 2020 om 11:17zo 06-12-2020 om 11:17

Abdou Harroui is in het verleden benaderd door Marokko, maar wil slagen bij (Jong) Oranje. De Sparta Rotterdam-middenvelder geeft aan dat hij zijn opleiding heeft genoten in Nederland en daarom graag voor het land uit wil komen.

Harroui had de keuze kunnen maken voor Marokko, maar ging niet in op de avances van De Leeuwen van de Atlas. "Ja, ik ben wel benaderd. Toen speelde ik bij de O20 van Sparta en ging ik net naar Jong Oranje", geeft hij aan in de Liveshow van Voetbal International. "Toen heb ik gezegd: ik zit nu goed bij Jong Oranje, daar focus ik me nu op. Ik wil graag het EK spelen met Jong Oranje. Wat er later gebeurt zie ik wel."

De middenvelder is Nederland dankbaar, hij groeide er op en ging er naar school. "Ik heb in een eerder interview al gezegd dat ik me goed voel bij Oranje. Ik heb hier alles gedaan, hier op school gezeten. Hier alles mee mogen maken. Dat is ook waarom ik voor Jong Oranje speel en niet voor Marokko." Over de toekomst durft Harroui nog niet teveel te zeggen. "Daarmee is een andere keus niet uitgesloten natuurlijk", doelt hij op een mogelijke interlandcarrière voor Marokko.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws