VP's Elftal van de Week: top-vier absent, Twente levert tweetal na stunt in Arena

VP's Elftal van de Week: top-vier absent, Twente levert tweetal na stunt in Arena

07-12-2020 10:00
26

De top-vier liet het massaal afweten tijdens de elfde speelronde van het seizoen, net als stuntploeg Vitesse: ons Elftal van de Week bevat dan ook geen spelers van Ajax, PSV, Feyenoord, AZ en Vitesse. FC Twente won verrassend in Amsterdam en vaardigt twee spelers af, net als RKC Waalwijk en FC Groningen.

Janis Blaswich (Heracles Almelo)
Keepte in De Kuip zijn eerste minuten sinds 20 september en deed dat met veel overtuiging. Feyenoord overtuigde allerminst tegen Heracles, maar wist toch nog zeven schoten tussen de palen te krijgen. Blaswich liet zich echter niet passeren en hiep Heracles aan een punt.

Julio Pleguezuelo (FC Twente)
Eén keer had hij geluk, maar Ajax verzuimde om zijn nonchalance af te straffen. Verder speelde de 23-jarige Spanjaard een uitstekende wedstrijd. De demarrage waarmee hij de 0-1 van Queensy Menig inleidde, was de kroon op het werk.

Ahmed Touba (RKC Waalwijk)
Eén van de grote revelaties van het compleet opgeleefde RKC, bewees Touba ook tegen VVV-Venlo. De bij Club Brugge opgepikte verdediger hield Eredivisie-topscorer Giorgios Giakoumakis in bedwang én pikte zelf een goaltje mee. Als de eerste voortekenen niet bedriegen, gaat RKC nog veel plezier beleven aan Touba.

Kenneth Paal (PEC Zwolle)
Het is echt pas anderhalve maand geleden dat hij door het coronavirus werd getroffen. Paal moest vier wedstrijden missen, maar dendert inmiddels weer als vanouds over de Zwolse linkerflank. Ook tegen Vitesse was hij niet te stoppen en was hij betrokken bij hét breekpunt van de wedstrijd. Idrissa Touré maakte bij een 0-1 voorsprong een overtreding op Paal, PEC won uiteindelijk met 2-1 en Vitesse liet een kans op de koppositie liggen.

Abdou Harroui (Sparta)
Sparta-FC Emmen op vrijdagavond was geen wedstrijd voor de neutrale toeschouwers: zij konden zich gelukkig vermaken met Harroui. De Jong Oranje-international vindt zichzelf klaar voor een stap hogerop en bewees dit weekend zijn gelijk. Dankzij zijn winnende treffer schurkt Sparta opeens tegen het linkerrijtje aan, in plaats van de degradatiestreep.

Azor Matusiwa (FC Groningen)
Hij probeerde afgelopen zomer uit alle macht een transfer te forceren, maar bleef waar hij zat. Het kan echter niet anders dan dat FC Groningen alsnog een mooie transfersom voor Matusiwa gaat vangen. Ook tegen AZ was hij weer de baas op het middenveld.

Zian Flemming (Fortuna Sittard)
De drijvende kracht achter Fortuna's eerste overwinning van het seizoen. Flemming was zaterdagavond de man om wie alles draaide: uiteraard tekende hij voor één van de drie treffers tegen Willem II. De Amsterdammer redde het niet bij PEC Zwolle, maar richt zich aardig op in Sittard.

Ahmed El Messaoudi (FC Groningen)
Ploeggenoot Matusiwa was dus de patron op het middenveld, El Messaoudi was de MVP in Alkmaar. Dankzij twee treffers van de geboren Brusselaar kon FC Groningen met drie punten in de tas de Afsluitdijk over. Trainer Danny Buijs heeft El Messaoudi sowieso aardig aan het voetballen gekregen.

Finn Stokkers (RKC Waalwijk)
Hij heeft zijn doelpunten vooral in de Keuken Kampioen Divisie gemaakt, maar probeerde het dit seizoen weer eens op het hoogste niveau. En dat gaat hem prima af, getuige zijn drie doelpunten in tien wedstrijden. Tegen VVV bezorgde hij bewaker Roy Gelmi een avond om snel te vergeten.

Vangelis Pavlidis (Willem II)
De nummer vijf van het vorige Eredivisie-seizoen staat nu maar net boven de degradatiestreep en ging zaterdag pijnlijk onderuit tegen Fortuna Sittard. Pavlidis weet zich echter aan de Tiburgse malaise te onttrekken: in Limburg onderscheidde hij zich met een prachtig doelpunt na een dito individuele actie. De Griekse international solliciteert naar een stap hogerop.

Queensy Menig (FC Twente)
We sluiten vanzelfsprekend af met dé uitblinker van dit voetbalweekend. Menig zat ooit In Camp Nou op de bank en kwam uiteindelijk tot vijf wedstrijden in Ajax 1: op Pakjesavond 2020 schitterde hij alsnog in de Johan Cruijff Arena, in het shirt van FC Twente welteverstaan. Dankzij twee flitsen van de linksbuiten wonnen de Tukkers voor het eerst in vijftien jaar een competitieduel in de Johan Cruijff Arena.