'Onrustig AZ heeft ervaring nodig en dus moeten ze voor Van Gaal gaan'

'Onrustig AZ heeft ervaring nodig en dus moeten ze voor Van Gaal gaan'

07-12-2020 11:39
55

Barry van Galen adviseert de clubleiding van AZ om Louis van Gaal tijdelijk aan te stellen. Het clubicoon van de Alkmaarders denkt dat een ervaren trainer wat meer rust rondom de club kan bewerkstelligen.

Na het ontslag van Arne Slot, die achter de rug van de AZ-directie om met Feyenoord sprak, heeft Pascal Jansen het stokje tijdelijk overgenomen. De bedoeling is dat hij het seizoen afmaakt, maar Van Galen zou het anders aanpakken. “Als je iemand voor alleen dit seizoen wil, zou ik voor Van Gaal gaan”, zegt het clubicoon van AZ tegen de NOS. “Die staat er meteen. Een club met problemen heeft ervaring nodig en het is nu vrij onrustig, dus dan kun je beter een ervaren trainer hebben.”

Ook voor de plannen op de lange termijn bij AZ heeft de voormalig middenvelder zo zijn ideeën. “Ik had zelf Phillip Cocu in mijn hoofd en ik heb ook iets gelezen over Giovanni van Bronckhorst”, laat Van Galen weten. “Dat zou ik allebei prima vinden. Dat zijn trainers met ervaring en ook met kampioenservaring. Daar houd ik wel van.”