Van 't Schip: 'Alle landen in Pot 1 zijn te sterk, dat wordt gewoon erg lastig'

Van 't Schip: 'Alle landen in Pot 1 zijn te sterk, dat wordt gewoon erg lastig'

Gepubliceerd: maandag 7 december 2020 om 19:32ma 07-12-2020 om 19:32

John van 't Schip gaat met zijn Griekenland proberen een plekje te bemachtigen op het WK van 2022 in Qatar. De Nederlandse oefenmeester beseft dat het een lastig karwei gaat worden: Griekenland werd gekoppeld aan Spanje, Zweden, Kosovo en Georgië.

"Alle landen in Pot 1 zijn te sterk voor ons, dat wordt gewoon erg lastig, dat mag duidelijk zijn", vertelt Van 't Schip in gesprek met Voetbal International. De sterkste landen die op plek twee eindigen in de kwalificatie maken echter ook kans op het WK. Nog voor de loting gaf Van 't Schip aan dat er kansen liggen tegen de ploegen uit Pot 2 en lager.

"Voor ons is het belangrijkste welk land uit Pot 2 komt. Een groep waarin wij enigszins mogen hopen op plek twee en dus een plek in de play-offs zou mooi zijn", aldus Van 't Schip, die nu weet dat er afgerekend moet worden met Zweden.

De bondscoach gaf voor de loting aan dat hij liever niet in één poule zou komen met Nederland. "Als we dan toch een kans willen maken kan het beter een ander land zijn. Wij willen voetballen, dat zal tegen Nederland een stuk moeilijker zijn dan tegen enkele andere landen uit Pot 1. Maar nogmaals, wij moeten ons op plek twee richten."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws