Eén van best betaalde spelers ter wereld weg uit China na 67 miljoen in 4 jaar

Eén van best betaalde spelers ter wereld weg uit China na 67 miljoen in 4 jaar

Gepubliceerd: dinsdag 8 december 2020 om 08:24di 08-12-2020 om 08:24

Laatste update: dinsdag 8 december 2020 om 20:22di 08-12-2020 om 20:22

Hulk vertrekt aan het eind van dit kalenderjaar bij Shanghai SIGP. De 34-jarige spits vindt het na vier jaar in China welletjes en heeft besloten om zijn aflopende contract niet te verlengen, zo meldt hij via Instagram.

Hulk is vanaf januari transfervrij. 'Vandaag is de dag gekomen om afscheid te nemen van Shanghai SIPG, een team dat mij een warm welkom heeft gegeven', schrijft de 48-voudig Braziliaans international, die in 150 duels voor de Chinese club zeventig keer scoorde. 'Ik ben erg dankbaar voor wat de fans mij deze vier jaar gegeven hebben.'

'Mijn dank gaat uit naar het bestuur en de spelers voor de toewijding deze jaren', vervolgt Hulk. 'Samen hebben we talloze prestaties behaald, zoals het winnen van de Super League en de Super Cup. Zoals ik altijd heb gedaan in mijn carrière, laat ik veel vrienden achter. Mijn hartelijke dank aan de Shanghai SIPG-familie.'

Hulk maakte in Europa naam bij FC Porto. Hij verdiende een toptransfer naar Zenit Sint-Petersburg, dat hem in 2016 voor liefst 58 miljoen euro verkocht aan Shanghai SIPG. In China is hij met een vermeend weeksalaris van 320.000 euro één van de best betaalde voetballers ter wereld. In vier jaar tijd verdiende hij bijna 67 miljoen euro.

Waar Hulk zijn loopbaan voortzet, is nog niet bekend. "Ik kan naar Brazilië, maar er zijn ook veel clubs uit Europa die me willen hebben. Ik heb voorstellen uit Turkije, Portugal, Engeland, Spanje, Italië en Duitsland. Elke dag komen er nieuwe bij", laat hij weten.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws