Hoedt liet gevoelige transfer lopen: 'Interesse uit België, Nederland, Duitsland'

Hoedt liet gevoelige transfer lopen: 'Interesse uit België, Nederland, Duitsland'

08-12-2020 16:20
20

Wesley Hoedt staat dinsdagavond met SS Lazio tegen Club Brugge, maar dat had ook zomaar omgekeerd kunnen zijn. De zesvoudig Oranje-international had over belangstelling niets te klagen tijdens de vorige transferperiode.

Hoedt werd door Southampton verhuurd aan Royal Antwerp FC en speelde zich in de kijker bij onder meer Club Brugge. "Ik ben er inderdaad op gesprek geweest", geeft hij in gesprek met de Gazet van Antwerpen toe. "Er was heel wat interesse - uit België, Nederland, Duitsland,… Dus in het begin van de zomer had ik me voorgenomen om alle clubs een kans te geven en niemand buiten te sluiten, ook Brugge niet."

Blauw-Zwart stond echter niet bepaald bovenaan op zijn lijstje. "Eigenlijk had ik nooit echt de intentie om daarnaartoe te gaan", vertelt hij. "Omdat het financieel niet haalbaar was. Maar ook omdat ik erg geliefd ben bij de Antwerp-fans. En Antwerp en Brugge: dat is toch een dingetje." Ook Anderlecht werd vriendelijk bedankt, hoewel Hoedt zich wel gevleid voelde. "Dat toont dat ik een heel goeie indruk heb achtergelaten in België. Maar ik zeg het: Antwerp heeft toch een beetje m'n hart gestolen."

Hoedt liet zich uiteindelijk verhuren aan Lazio, de club die hij tussen 2015 en 2017 al diende. De Romeinen hebben dinsdag genoeg aan één punt tegen Club Brugge om door te gaan in de Champions League.