Paris Saint-Germain maakt in inhaalwedstrijd gehakt van Basaksehir

Paris Saint-Germain maakt in inhaalwedstrijd gehakt van Basaksehir

Gepubliceerd: woensdag 9 december 2020 om 20:45wo 09-12-2020 om 20:45

Paris Saint-Germain heeft de inhaalwedstrijd tegen Basaksehir met ruime cijfers gewonnen en gaat als groepswinnaar door naar de volgende ronde van de Champions League. De wedstrijd stond eigenlijk voor dinsdag op het programma, maar werd afgelast vanwege een vermeend racisme-incident in de eerste helft. 

Al na dertien minuten was het klaar toen de vierde official een beledigende opmerking zou hebben gemaakt jegens Basaksehir-assistent Pierre Wébo. De wedstrijd werd gestopt en zelfs de arbitrage moest plaatsmaken. Danny Makkelie werd ingevlogen om het duel af te maken.

Het al uitgeschakelde Basaksehir was geen partij voor PSG, dat al in de eerste helft met ruime cijfers afstand nam. Kylian Mbappé en Neymar waren de grote mannen aan Franse zijde. Neymar zorgde voor de 1-0 en de 2-0 en zag Mbappé scoren vanaf de stip. Mitchel Bakker dacht de 3-0 te maken, maar Makkelie floot de Nederlander vanwege buitenspel terug.

Na rust werd het 4-0 door Neymar, waarna Basaksehir via Mehmet Topal iets terugdeed. Het dreigde een monsternederlaag te worden voor de Turken, maar na de 5-1 van Mbappé haalde PSG de voet van het gaspedaal. PSG gaat als groepswinnaar door, samen met RB Leipzig. Manchester United zien we na de winterstop terug in de Europa League. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws