Real Madrid door het oog van de naald, ook Gladbach door dankzij blamage Inter

Real Madrid door het oog van de naald, ook Gladbach door dankzij blamage Inter

09-12-2020 22:54
26

Real Madrid heeft zich op de valreep geplaatst voor de knock-outfase van de Champions League. Voor Internazionale houdt het miljardenavontuur op na de groepsfase. 

Real Madrid - Gladbach 2-0
Na de nederlaag bij Shakhtar Donetsk zag het er belabberd uit voor Real Madrid, dat voor het eerst sinds de invoering van de Champions League altijd de groepsfase overleefde. De Madrilenen móesten thuis winnen van Gladbach, dat de groep na vijf wedstrijden verrassend leidde. Real stond er toen de nood het hoogste was. Al weken klinken er in Spaanse media kritische geluiden.

Via een dubbelslag van Karim Benzema (twee kopballen) nam Real thuis al snel afstand van Gladbach. De Franse spits trof al na negen minuten doel en herhaalde dat kunstje na ruim een half uur. Helemaal kansloos waren de Duitsers niet, via Alessane Plea kregen zij kansen om wat terug te doen, maar de wedstrijd werd gedomineerd door Real. De goals van Benzema bleken genoeg voor de zege en dus overwintering in de Champions League.

Inter - Shakhtar 0-0
Het goed presterende Gladbach was zelf afhankelijk van wat er bij Inter - Shakhtar gebeurde en kon gezien het doelsaldo niet alles of niets gaan spelen. Voor Inter was het erop of eronder. Het loopt al vanaf de eerste groepswedstrijd niet bij de geplaagde ploeg van trainer Antonio Conte en dat was in de allesbeslissende wedstrijd tegen Shakhtar niet anders.

Inter kreeg in de beginfase via Stefan de Vrij en Lautaro Martínez wel kansen om de Oekraïners al vroeg op de knieën te dwingen, maar zonder succes. Conte begon te zweten toen het na een uur nog steeds 0-0 stond en Shakhtar kansen kreeg om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Ook Romelu Lukaku kon een roemloze uitschakeling niet voorkomen. Inter neemt met een vierde plaats afscheid van de Champions League en de dagen van Conte als trainer van de club lijken geteld.

Shakhtar gaat door in de Europa League en ondanks een nederlaag bij Real mag ook Gladbach door in de Champions League. 

Red Bull Salzburg - Atlético Madrid 0-2
Atlético Madrid gaat samen met groepswinnaar Bayern München door naar de knock-outfase van de Champions League. Red Bull Salzburg had in de laatste speelronde nog een kans om ook door te gaan, maar verloor thuis met 0-2.

Het duurde in Oostenrijk lang voor er een goal viel. Dat was de verdienste van Salzburg, dat dapper meedeed en niet van plan was om het bijltje erbij neer te gooien. Vlak voor rust brak Atlético via Mario Hermoso de ban. Na rust liet Dominiki Szoboszlai een megakans op 1-1 liggen, waarna Atlético het duel in de slotfase in het slot gooide en Salzburg alle hoop afnam. 

Overige uitslagen
Olympiakos - FC Porto 0-2
Manchester City - Marseille 3-0
Bayern - Lokomotiv 2-0