Schmidt verklaart reserverol: 'Hij is nog jong, ik moet voor goede mix zorgen'

Schmidt verklaart reserverol: 'Hij is nog jong, ik moet voor goede mix zorgen'

10-12-2020 19:45
22

PSV begon donderdag sterk gewijzigd aan het Europa League-duel met Omonia Nicosia, maar voor Adrian Fein was opnieuw geen plaats in de basis. Trainer Roger Schmidt geeft de voorkeur aan Jorrit Hendrix.

"Ik kan maar elf spelers opstellen. Ik denk dat het goed is om één centrale middenvelder te hebben die het gewend is om te spelen, dat is Pablo Rosario. Adrian speelt waarschijnlijk in de tweede helft. Dat is de reden. Jorrit staat in de basis en Adrian moet wachten op de tweede helft", vertelde Schmidt voor de wedstrijd aan FOX Sports.

Hendrix mocht afgelopen zomer nog vertrekken bij PSV, maar hield de van Bayern München gehuurde Duitser dus op de bank. "Jorrit wilde zelf naar een nieuwe club kijken, ik heb nooit gezegd dat hij weg moest. Hij heeft gekeken, maar is uiteindelijk gebleven en is mijn speler. Hij is heel belangrijk en heeft veel ervaring. Het is een belangrijke wedstrijd en Jorrit verkeert in goede vorm. Daarom speelt hij."

"Adrian is nog een jonge speler en daar staan er al een paar van op het veld", verklaarde Schmidt de reserverol van de 21-jarige Fein. "Ik moet ervoor zorgen dat we een goede mix hebben. Het is geen vriendschappelijke wedstrijd, het is een Europees duel."

Overigens maakte Fein na achttien minuten alsnog zijn opwachting door een ogenschijnlijk ernstige blessure van Richard Ledezma.