'Griekse bond stelt Nijhuis aan als scheidsrechter voor zeer beladen stadsderby'

'Griekse bond stelt Nijhuis aan als scheidsrechter voor zeer beladen stadsderby'

Gepubliceerd: vrijdag 11 december 2020 om 16:11vr 11-12-2020 om 16:11

Bas Nijhuis is zondag scheidsrechter in de Griekse competitie. De Tukker is aangesteld om de beladen stadsderby tussen PAOK en Aris Saloniki in goede banen te leiden en zal daardoor zijn taken als VAR dit weekend overdragen.

Het was de bedoeling dat Nijhuis als videoscheidsrechter zou fungeren bij Willem II tegen Sparta, maar die taak is nu toebedeeld aan Rob Dieperink. Dat schrijft FOX Sports. De arbiter uit Enschede reist naar Griekenland om de zeer beladen Derby van Thessaloniki te leiden. Zondagavond vanaf 18.30 zal Nijhuis fluiten voor de aftrap in Charilaou, de thuishaven van Aris.

Dat de Griekse bond Nederlandse scheidsrechters aanstelt voor cruciale wedstrijden is geen unicum. De halve finales van het bekertoernooi van vorig seizoen werden door Björn Kuipers en Danny Makkelie gefloten en omdat de Derby van Thessaloniki meestal een lastige wedstrijd is om te leiden is nu ook besloten om een Nederlander in te vliegen.

PAOK en Aris zijn respectievelijk de nummer twee en drie van de Griekse Super League. Er staat dus veel op het spel in de havenstad in Noord-Griekenland. PAOK heeft met Diego Biseswar een Nederlander in de gelederen en bij Aris staat Lerin Duarte onder contract.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws