'Coronabom' op Cyprus: spelers van PSV-opponent Omonia besmet met virus

'Coronabom' op Cyprus: spelers van PSV-opponent Omonia besmet met virus

12-12-2020 13:05
83

Bij Omonia Nicosia zijn twee spelers positief getest op het coronavirus na het bezoek aan PSV in de Europa League. Dat meldt de Cypriotische club zaterdag. Om welke spelers het gaat en of zij in actie kwamen in Eindhoven, is niet bekendgemaakt.

Media op Cyprus reppen inmiddels van een 'coronabom'. De spelers van Omonia zijn vermoedelijk besmet geraakt na het duel met APOEL Nicosia op 7 december. Die laatste club maakte na het treffen met de aartsrivaal bekend dat vier spelers het virus hadden opgelopen. Omonia trad drie dagen later tegen PSV aan in het Philips Stadion.

De positieve testen op Cyprus zullen ook bij de Nederlandse topclub de oren doen spitsen, maar het is de vraag in hoeverre de selectie van coach Roger Schmidt nog met nieuwe besmettingen te maken kan krijgen. Een groot deel van de spelers en de technische staf heeft het virus al gehad. Ook bij Jong PSV is het merendeel van de selectie reeds besmet geweest.

PSV test de spelers voor elk officieel duel. Vrijdag zijn de testen afgenomen voor de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht van zondag in de Eredivisie