FC Groningen ziet serieuze problemen: We willen graag verder

FC Groningen ziet serieuze problemen: "We willen graag verder"

12-12-2020 16:56
55

FC Groningen hoopt zo snel mogelijk supporters te verwelkomen in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Algemeen directeur Wouter Gudde luidt nog niet de noodklok, maar ziet wel serieuze problemen voor de club.

Groningen ontvangt al maanden geen geld uit ticketverkoop en horeca. Dat laat z'n sporen na. "We spelen al bijna een half seizoen zonder publiek. Als dat langer duurt kunnen deze club en meer clubs in de problemen komen omdat er een donkere wolk van eventuele compensatie boven de club hangt", zegt Gudde tegen FOX Sports. 

Groningen moet ook nog supporters terugbetalen die een seizoenkaart hebben gekocht. Veel van de fans zien echter af van compensatie om de club te steunen. "We hebben als eerste club heel hard in moeten grijpen in de organisatie. We hebben om hulp gevraagd en die op een geweldige manier gekregen met Arjen Robben als kers op de taart", zegt Gudde.

"Daardoor hebben we genoeg vet op de botten gekregen om dit seizoen te overleven, maar we zijn ambitieus en willen graag verder. Een compensatie van ongeveer zes of zeven miljoen euro die nu boven de club hangt gaat wel bepalen wat de ambities voor de aankomende jaren gaan zijn."