'Beste contract uit carrière' ingeleverd: 'Heb mezelf ontslagen bij Feyenoord'

'Beste contract uit carrière' ingeleverd: 'Heb mezelf ontslagen bij Feyenoord'

Gepubliceerd: zondag 13 december 2020 om 07:29zo 13-12-2020 om 07:29

Erwin Koeman twijfelt niet als er nog een leuke uitdaging op zijn pad komt de komende tijd. De oudere broer van Ronald, die op dit moment voor de groep staat bij FC Barcelona, is nog niet uitgekeken op het trainersvak.

Erwin kende tot nu toe een kleurrijke trainerscarrière met dienstverbanden bij onder meer Feyenoord, Hongarije, Oman en Fenerbahçe. "Ik zat misschien wel in de moeilijkste tijd bij Feyenoord. Het staartje van het tijdperk-Van den Herik", denkt Koeman in een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad terug. "De spelersgroep werd gesaneerd, technisch directeur Peter Bosz wilde de club op veel vlakken ook professionaliseren. Er was zoveel onrust, gedoe, ik had soms slapeloze nachten."

Hij besloot daarom zijn contract in De Kuip in te leveren. Met de kennis van nu misschien een wat overhaaste beslissing, zo geeft hij zelf toe. "Met de kennis van nu had ik twee keer langer na moeten denken voordat ik zelf mijn contract inleverde, in 2007. Ik heb feitelijk mezelf ontslagen toen bij Feyenoord, vlak voor de play-offs om Europees voetbal die ik nog kon gaan doen, ondanks een teleurstellend tweede seizoen. Ik heb toen ook geen seconde nagedacht over hoeveel geld ik liet lopen. Terwijl ik bij Feyenoord echt heel goed verdiende, het beste contract uit mijn carrière, beter dan ik als speler ooit had."

Nieuw avontuur
Mocht er nog een leuk avontuur op het pad komen van Koeman, dan twijfelt hij niet om daaraan te beginnen. "Het is niet dat ik zeg: ik móet nog per se. Maar het buitenland blijft zeker trekken. Ik sprak een paar jaar terug eens met een Australische club, maar zó ver weg van de familie, dát wil ik niet meer. Maar met Oman hebben we in Maleisië gespeeld. Zo’n land coachen lijkt me ook wel leuk, om eens wat te noemen. En ik heb affiniteit met clubs in Nederland waar ik heb gewerkt. Mocht er daar eens één van bellen, dan houd ik dat ook open. De functie maakt niet veel uit."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws