Ajax-debutant komt van ver: 'Het was erg zwaar, maar hier heb ik op gewacht'

Ajax-debutant komt van ver: 'Het was erg zwaar, maar hier heb ik op gewacht'

14-12-2020 12:14
22

Victor Jensen debuteerde zaterdagavond voor Ajax en is daar ontzettend trots op. De 20-jarige Deen, die ruim drie jaar geleden werd overgenomen van FC Kopenhagen, maakte samen met boezemvriend Kenneth Taylor zijn eerste minuten voor de Amsterdamse hoofdmacht.

Jensen speelt bij Jong Ajax samen met Taylor en daar zijn de twee middenvelders vrienden geworden. In perfect Nederlands vertelt de Deen hoe hij zich voelde toen hij tegen PEC Zwolle (4-0 voor Ajax) mocht debuteren. "Ik geniet nog steeds van het moment", zegt hij tegen Ajax TV. "Top dat ik ook nog eens met een super leuke vriend mijn debuut heb mogen maken."

Het ging allemaal niet van een leien dakje voor het talent. Hij raakte bij Jong Ajax een paar keer geblesseerd. "Dat is wel moeilijk geweest voor mij", legt Jensen uit. "Ik heb zware periodes gehad, maar nu ben ik fit en voel ik me heel goed. Dit is natuurlijk het moment waar ik op heb gewacht. Een mooi moment voor mij en mijn familie, hier heb ik drieënhalf jaar heel hard voor getraind."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie