Vitesse heeft aanvaller terug na 91 minuten in 2 jaar: 'Is verschrikkelijk lang'

Vitesse heeft aanvaller terug na 91 minuten in 2 jaar: 'Is verschrikkelijk lang'

15-12-2020 08:26 Laatste update: 10:27
14

Hilary Gong wil in zijn derde seizoen bij Vitesse eindelijk zijn belofte inlossen. De 22-jarige vleugelaanvaller lijkt na twee operaties verlost van zijn kruisbandproblemen.

Gong kwam in 2018 voor twee miljoen euro over van AS Trencín, maar speelde tot dusver pas 91 minuten in de Eredivisie. "Het is erg vervelend dat ik nooit van waarde kon zijn voor Vitesse", zegt de Nigeriaan tegen de Gelderlander. "Mijn geduld wordt op de proef gesteld. Maar ik houd vertrouwen. Faith. Dat had ik ook na de operaties. Natuurlijk was ik teleurgesteld, maar ik richtte me op."

"Bij Vitesse moet ik nu doorbreken. Zo voelt dat", vervolgt Gong. "Ik ben eindelijk fit. Ik ben sterk. De komende maanden moet ik eindelijk laten zien wat ik kan. Met Gods wil lukt dat." Hij benadrukt wel dat hij ritme mist. "Twee jaar zonder voetbal is gewoon erg lang. Het is verschrikkelijk lang."

Gong moest zijn comeback bovendien in eenzaamheid maken. Hij trouwde afgelopen zomer, maar zijn vrouw is nog in Nigera. "Vitesse is top, hoor. De club heeft me heel erg goed opgevangen. Ze doen alles voor me. Ook bij mijn blessure. Daar heeft de club mij ook echt doorheen geholpen. Maar soms voel ik wel een eenzaam bestaan." Hij klaagt desondanks niet. "Ik leef hier mijn droom. Iedere voetballer in Nigeria wil naar Europa. Dat is het walhalla."