Hoop op duels met Götze tegen PSV: 'Met deze trainer weet je het nooit'

Hoop op duels met Götze tegen PSV: 'Met deze trainer weet je het nooit'

15-12-2020 18:24
30

De Graafschap gaat woensdag in eigen stadion voor een stunt tegen PSV in de KNVB Beker. Elmo Lieftink, middenvelder van De Superboeren, kijkt uit naar mogelijke duels met PSV-smaakmaker Mario Götze.

Waar een affiche tegen PSV normaal gesproken een van de hoogtepunten van het seizoen zou zijn geweest, is er door de uitbraak van het coronavirus geen publiek aanwezig. De competitie is voor een club als De Graafschap daarnaast belangrijker. Lieftink is realistisch. "Ze hebben een hele brede selectie, met erg veel goede spelers. Natuurlijk wordt het heel zwaar, maar we gaan voor een stunt", vertelt hij in gesprek met Omroep Gelderland.

De middenvelder van De Graafschap kijkt uit naar de mogelijke duels met Götze. Het is echter afwachten met welke opstelling trainer Roger Schmidt op de proppen komt. "Je weet het bij deze trainer nooit", aldus Lieftink. "Hij rouleert veel. Ja, ik zou het persoonlijk heel mooi vinden om tegen een speler als Mario Götze te spelen. Dat is heel speciaal en als hij speelt, juich ik dat alleen maar toe."

Met Go Ahead Eagles en Willem II kwam Lieftink in het verleden al ver in het bekertoernooi. "Met The Eagles kwamen we tot de kwartfinale en met Willem II heb ik in De Kuip de halve finale gespeeld tegen Feyenoord. We kregen nog een grote kans op de 1-1, maar verloren uiteindelijk met 3-0. Een jaar eerder stonden we met Willem II in de finale tegen Ajax. Toen was ik geblesseerd. We verloren vrij kansloos van een goed Ajax."