Trots overheerst bij Ajax-debutant Scherpen: 'Hoor wel wat hij ervan vond'

Trots overheerst bij Ajax-debutant Scherpen: 'Hoor wel wat hij ervan vond'

17-12-2020 06:43
93

Kjell Scherpen zal zich ongetwijfeld meer voor hebben gesteld van zijn debuut in Ajax 1. In de Johan Cruijff Arena kreeg hij er tegen FC Utrecht vier om zijn oren. Geluk bij een ongeluk: Ajax wist het net zelf vijf keer te vinden.

Vooral bij de vierde treffer van Utrecht zag de Ajax-doelman er niet best uit. Hij liet een voorzet uit zijn handen vallen, waarna Moussa Sylla de 3-4 binnen kon tikken. "Er overheerst wel blijdschap nu, maar omdat je bij het vierde doelpunt betrokken bent zit dat nog wel een beetje in je hoofd", vertelt Scherpen voor de camera van Ajax TV. "Over het algemeen heb ik een trots gevoel dat ik mijn debuut heb mogen maken. Ik heb bij Jong Ajax veel goede wedstrijden gespeeld. Ik probeer die lijn door te trekken. Het is een start van - ik hoop - iets moois."

Andre Onana gaf zijn collega onder de lat nog een advies mee voor zijn debuut in het Ajax-doel. "Ik heb hem gisteren op de training nog wel gesproken natuurlijk. Hij was blij voor me en wenste me veel succes. Ik moest gewoon mijn ding doen en hoor morgen wel wat hij ervan vond", aldus Scherpen na de wedstrijd.

Ajax ging uiteindelijk met een 5-4 overwinning aan de haal door een prachtig doelpunt van Dusan Tadic.