Fer: 'Als hij niet kan spelen, is dat grootste gemis dat ons elftal kan hebben'

Fer: 'Als hij niet kan spelen, is dat grootste gemis dat ons elftal kan hebben'

17-12-2020 06:57 Laatste update: 07:13
55

Leroy Fer lijkt dichtbij een terugkeer in de Feyenoord-basis. De middenvelder viel afgelopen weekend in tegen VVV-Venlo en maakt op de trainingen een prima indruk. Hij baalt wel van de (lichte) blessure van ploeggenoot Steven Berghuis.

Of hij zondag tegen Vitesse in de basis kan beginnen, durft Fer nog niet over zichzelf te zeggen in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Even minuten maken, want er zijn geen oefenwedstrijden om ritme op te doen. Het idee is voor de winterstop zo te werk te gaan en dan in januari bij de herstart er weer helemaal staan."

De hamstringblessure die hem negen weken aan de kant hield, is inmiddels volledig genezen. Het is voor Fer én trainer Dick Advocaat wachten op groen licht van de medische staf. "Vorig seizoen hebben we hard geknokt voor een ticket voor de Europa League",vervolgt Fer. "En ik heb die zes wedstrijden allemaal gemist. Het was niet goed genoeg tegen Wolfsberger AC. Dan komt er kritiek, dat weet je als je bij Feyenoord speelt. Natuurlijk ben je dan down. Maar je moet weer verder. De competitie en de beker; er is voor Feyenoord nog van alles om voor te vechten."

Afgelopen week viel Steven Berghuis uit met een blessure. Het is voor Feyenoord te hopen dat de aanvoerder mee kan spelen tegen Vitesse, stelt Fer. "Als hij niet kan spelen, is dat het grootste gemis dat ons elftal kan voelen."