Mourinho sneert: 'Jammer dat ik het niet op die manier mag doen van de arbitrage'

Mourinho sneert: 'Jammer dat ik het niet op die manier mag doen van de arbitrage'

17-12-2020 08:12 Laatste update: 08:17
29

De Premier League-topper tussen Liverpool en Tottenham Hotspur was woensdagavond een prooi voor de ploeg van trainer Jürgen Klopp. Spurs-manager José Mourinho kon het niet laten om na de wedstrijd nog een sneer uit te delen in de richting van zijn collega, die daar wel om kon lachen.

"Ik heb hem gezegd dat het beste team heeft verloren vandaag", vertelt Mourinho op de persconferentie na de wedstrijd. "Een gelijkspel was misschien terecht geweest, maar had ons ook een nare smaak gegeven. We verzuimden de wedstrijd te killen, daarvoor zijn we gestraft."

De Portugese coach kon het niet laten om na afloop nog even een tikje uit te delen in de richting van Klopp en de arbitrage. Mourinho zag hoe Klopp op de voor hem kenmerkende manier zijn ploeg aanmoedigde langs de lijn. "Als ik me zo gedraag, zou het heel anders met me zijn afgelopen." De Spurs-trainer geeft wel aan dat er geen probleem is tussen Klopp en hem. "Het mocht vandaag van de scheidsrechter, het is ook niet mijn probleem. Alleen vind ik het jammer dat ik het niet op die manier mag doen van de arbitrage."

Klopp kon wel lachen om de uitspraken van Mourinho. Hij geeft aan dat de Spurs-coach het in ieder geval niet tegen hem heeft gezegd. "Of mijn Engels moet slechter zijn dan ik zelf denk", lacht hij. "We hebben alleen kort gesproken over de wedstrijd. Hij vond dat het beste team vandaag verloren heeft, maar heeft niets gezegd over mijn gedrag langs de lijn."