Cambuur ligt al uit de KNVB Beker en kan zich richten op Keuken Kampioen Divisie

17-12-2020 20:43
58

Het bekeravontuur zit er alweer op voor SC Cambuur. De koploper van de Keuken Kampioen Divisie moest het thuis afleggen tegen Go Ahead Eagles. Het werd 1-2.

Go Ahead liet zich met vier pogingen van Jacob Mulenga het meeste gelden in de openingsfase, maar met Jarchinio Antonia kreeg Cambuur de grootste kans. De bezoekers dicteerden de wedstrijd, toch viel de goal aan de andere kant. Cambuur kwam na een half uur op voorsprong door Ragnar Oratmangoen. Hij schoot binnen na een goede steekpass van Michael Breij. Maar Cambuur kon niet lang van die voorsprong genieten, want twee minuten later maakte Luuk Brouwers alweer gelijk.

Cambuur en Go Ahead waren in de tweede helft gelijkwaardig aan elkaar. Maar de voorsprong van de bezoekers kwam niet uit de lucht vallen. Bradly van Hoeven zorgde voor 1-2. Het was voor Cambuur daarna een gevalletje alles of niets. In de slotfase was de ploeg van Henk de Jong nog heel dicht bij een verlenging, maar doelman Jay Gorter kon een poging van Issa Kallon uit z'n doel houden.

Cambuur kan zich volledig richten op het binnenhengelen van de Keuken Kampioen Divisie-titel. De jacht wordt zondag hervat met een uitwedstrijd bij Excelsior.