'Nieuwe Kuip stap dichterbij voor Feyenoord: gemeenteraad gaat akkoord met plan'

'Nieuwe Kuip stap dichterbij voor Feyenoord: gemeenteraad gaat akkoord met plan'

18-12-2020 08:48
95

Feyenoord is een stap dichterbij een nieuw stadion. Donderdagavond is de Rotterdamse gemeenteraad akkoord gegaan met het bestemmingsplan Feyenoord City. Het is nu aan de club zelf of er een nieuwe Kuip komt.

Met een minieme meerderheid kwam het bestemmingsplan door de gemeenteraad van de havenstad. Dat schrijven diverse media, waaronder de NOS. De hele coalitie stemde voor en alle oppositiepartijen stemden tegen, waardoor het plan met één stem meer werd aangenomen. Daarmee is de bouw van de nieuwe Kuip voor Feyenoord een grote stap dichterbij gekomen.

In 2021 zal pas een definitieve beslissing genomen worden over een nieuw stadion. Dan zal de club bekijken of er extern geld beschikbaar is om het plan te financieren. De kosten voor de nieuwe Kuip worden namelijk op 444 miljoen euro geschat. Als Feyenoord akkoord gaat met de bouw van een nieuw stadion is de verwachting dat de Rotterdammers in 2025 kunnen verhuizen.

Doordat het plan al is aangenomen, kan de gemeente beginnen met de bouw van 3700 woningen in Rotterdam-Zuid. De bouw van het nieuwe stadion is onderdeel van een groter plan om het gebied te ontwikkelen en in totaal moet dat zo'n anderhalf miljard euro gaan kosten. Daardoor is de Rotterdamse politiek huiverig, ook omdat nog niet zeker is of het stadion er komt.