Vader Courtois neemt het op voor zoon: 'Snap niet dat hij er niet bij zit'

Vader Courtois neemt het op voor zoon: 'Snap niet dat hij er niet bij zit'

19-12-2020 14:15
27

Thierry Courtois snapt niet dat zijn zoon Thibaut niet bij de genomineerden voor Sportman van het Jaar in België zit. Courtois jr. won met Real Madrid de landstitel en werd uitverkozen tot de beste doelman van de Primera Division.

Romelu Lukaku, Kevin De Bruyne, Dries Mertens, Youri Tielemans en Axel Witsel zijn wel genomineerd. Courtois dus niet, tot onbegrip van zijn vader. "Thibaut zal voor ons altijd een grootheid zijn", zegt Thierry Courtois tegen L'Avenir.

"Wij zijn dan ook steeds onder de indruk van wat hij presteert. Er gebeurt altijd wel iets dat je niet verwacht. Bijvoorbeeld zijn redding eerder deze week bij Real Madrid (tegen Athletic Bilbao, red.)."

"Maar in België willen we ons nog wel eens focussen op zijn tekortkomingen", vervolgt hij. "Sommige critici staan om de hoek te wachten, al moet worden gezegd dat hij niet vaak fouten maakt. Maar zo is dat nu eenmaal hier. Ik snap dan ook niet dat mijn zoon niet bij de genomineerden voor Sportman van het Jaar zit, terwijl hij vorig jaar drie prijzen won (landskampioen, beste doelman van Spanje, Spaanse Supercup, red.). Ik denk dat we in België de grootste atleten niet respecteren."