NEC struikelt op de valreep tegen TOP Oss: eerste nederlaag na serie van elf duels

19-12-2020 18:32 Laatste update: 18:32
20

NEC heeft het kalenderjaar 2020 in mineur afgesloten. De Nijmegenaren waren dankzij een ongeslagen serie van elf wedstrijden opgeklommen naar plek vier, maar hebben zich in de eigen Goffert laten verrassen door middenmoter TOP Oss.

NEC-TOP Oss 0-1
NEC's laatste nederlaag dateerde van 27 september, toen er van De Graafschap werd verloren. De ploeg van Rogier Meijer klom daarna weer naar de top van de Keuken Kampioen Divisie, maar gaf tegen buurman TOP Oss niet thuis. Kyvon Leidsman profiteerde in de blessuretijd van de eerste helft van geklungel van NEC-doelman Norbert Alblas en besliste de wedstrijd.

De Graafschap-Jong FC Utrecht 3-1
Via Seuntjens, die de goal van z'n leven maakte, kwam De Graafschap al binnen het kwartier op voorsprong tegen Jong Utrecht. De aanvaller trok de stoute schoenen aan en besloot vanaf een meter of 55 uit te halen. Doelman Joey Houweling stond te ver van zijn doel en kon niets meer doen. Daryl van Mieghem verdubbelde de marge na 22 minuten. Via Tim Pieters en Jeredy Hilterman kreeg Utrecht ook wel wat kansen, maar doelman Rody de Boer wist zijn doel schoon te houden.

Dankzij Houweling mocht Utrecht in de slotfase nog hopen op een ommekeer. Hij keerde inzetten van Elmo Lieftink, Danny Verbeek en Joey Konings. De aansluitingstreffer kwam er ook en werd gemaakt door Mark Pabai. Een spannend slot diende zich aan, maar Seuntjens maakte er al vrij snel weer 3-1 van. Dat was de genadeklap voor Utrecht.

Na een verloren wedstrijd en een remise pakt De Graafschap weer eens drie punten. De Superboeren staan op de derde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. SC Cambuur is met veertig punten koploper, bovendien moeten de Leeuwarders nog een wedstrijd spelen.