Loting beker: AZ-Ajax, FC Volendam-PSV en Feyenoord-Heracles in de achtste finales

Loting beker: AZ-Ajax, FC Volendam-PSV en Feyenoord-Heracles in de achtste finales

19-12-2020 22:58 Laatste update: 23:05
325

De bekerloting van zaterdagavond heeft een saillante Noord-Hollandse kraker opgeleverd. AZ en Ajax vochten vorig seizoen om de landstitel en zijn nu aan elkaar gekoppeld en zullen elkaar treffen in de achtste finales.

Negen clubs - onder wie AZ en Feyenoord - werden na het wegvallen van alle amateurclubs vrijgeloot. Ajax, PSV, Excelsior, FC Emmen, VVV-Venlo, Go Ahead Eagles en Vitesse moesten midweeks wél in actie komen en voegden zich bij de laatste zestien. AZ-Ajax en Feyenoord-Heracles Almelo, een reprise van de kampioenswedstrijd van 2017, zijn de meest opvallende affiches in de loting voor de achtste finales.

De volgende bekerronde staat ingepland voor dinsdag 19, woensdag 20 en donderdag 21 januari. De kwartfinales en halve finales worden begin februari en begin maart gespeeld, de finale zal op zondag 18 april plaatsvinden. Later op de zaterdag werd nog bepaald welke teams thuisvoordeel hebben in de kwartfinales. De winnaars van MVV-Excelsior, AZ-Ajax, NEC-Fortuna Sittard en FC Emmen-sc Heerenveen spelen in eigen huis.

De volledige loting
FC Volendam-PSV
Vitesse-ADO Den Haag
AZ-Ajax
NEC-Fortuna Sittard
VVV-Venlo - Go Ahead Eagles
Feyenoord-Heracles Almelo
MVV Maastricht-Excelsior
FC Emmen-sc Heerenveen