FOX-studio ontzet door penalty tijdens RKC-PSV: Als je dit flikt bij PSV-Ajax...

FOX-studio ontzet door penalty tijdens RKC-PSV: "Als je dit flikt bij PSV-Ajax..."

19-12-2020 22:16
95

De analisten van De Eretribune wisten niet wat ze zagen, toen RKC Waalwijk-PSV zeventig minuten onderweg was. Denzel Dumfries benutte een strafschop die hij zelf afgedwongen had: dat arbiter Kevin Blom naar de stip wees, zorgde voor ontzetting bij de FOX Sports-analisten.

Dumfries kruiste voorlangs bij tegenstander Melle Meulensteen en ging naar de grond. "Schandalig, dit is niks", aldus Mario Been. Collega Kenneth Perez vulde aan: "Blom wil een penalty geven voor die linkerarm. Hij doet zo van: dat heb ik écht fantastisch gezien... Er is een halve milliseconde contact, Dumfries gooit zijn been naar achteren en valt. Echt, jongen! Bij De Graafschap-PSV trapt de scheidsrechter er ook in, die val van Dumfries. Kevin Blom is al honderd jaar scheidsrechter, niet de allerbeste, maar kom op, man!"

Tafelgenoot Hugo Borst vroeg zich af wat er zou gebeuren als Dumfries dit in een grote wedstrijd zou doen. "Als je dit flikt bij PSV-Ajax... Dan is hij een week lang de grote hond. Nu gaat het tegen RKC gewoon door..." Volgens Been speelde het feit dat Blom en de videoassistenten zelf nooit prof zijn geweest een rol in de beslissing van de arbiter. "Wij hadden het erover: misschien moet je er toch een oud-voetballer bij zetten. Wij zitten te kijken en wij zijn misschien vaker in zo'n situatie geweest."

"Mensen zeggen: jullie kennen de regels niet", vulde Perez aan. "Maar dit heeft niets met regels te maken. Dit is gewoon het duel inschatten. Deze man doet dit wel vaker dan vandaag", doelde hij op Blom. "Hij heeft dit al duizend keer gedaan. Maar dat je dit niet ziet! Onbegrijpelijk!"

Dumfries was zich overigens van geen kwaad bewust. "Nee, dit is wel een penalty! Als ik het zo zie, is het een penalty", liet hij na afloop weten. Borst dacht er het zijne van na het zien van het interview met de PSV-captain. "Hij neemt ons allemaal in de maling en hij houdt het gewoon vol... Ja, ja, ja!"