Verrassend eenvoudige zege voor Go Ahead in Limburg, goal van good-old Mulenga

20-12-2020 14:14 Laatste update: 21:52
38

Een dominant Go Ahead Eagles heeft zondagavond een knappe overwinning geboekt. Roda JC werd in het eigen Parkstad Limburg Stadion op een 3-0 nederlaag getrakteerd.

Roda JC - Go Ahead Eagles 0-3
De formatie uit Deventer begon als nummer acht aan de uitwedstrijd bij Roda JC, dat met een puntje minder op de elfde plaats terug te vinden was. Op papier een wedstrijd tussen twee ploegen die weinig voor elkaar onderdoen, maar daar was weinig van te merken. Eagles speelde prima: Bradly van Hoeven profiteerde na 29 minuten van gepruts van Thijmen Goppel (0-1) en even later werd een goed ingestudeerde standaardsituatie fraai ingeschoten door Bas Kuipers.

Na rust hoefde Go Ahead zich niet meer bovenmatig in te spannen, maar viel er wel nog een doelpunt. Good-old Jacob Mulenga knikte na een klein uur spelen de 0-3 tegen de touwen. Verder dan dat kwam het niet meer voor de ploeg van trainer Kees van Wonderen, die nu op plek zeven in de Keuken Kampioen Divisie staat. Roda is en blijft elfde.

Excelsior - SC Cambuur 0-1
De bal lag er na dertien minuten al in voor Cambuur. Weer was het Mühren die het deed voor zijn ploeg. Hij kopte de bal op aangeven van Giovanni Korte achter Alessandro Damen. Het is alweer de vijftiende competitiegoal van Mühren dit seizoen. Even later voorkwam Damen de 0-2 van Issa Kallon. Op wat gevaarlijke momenten van topscorer Elías Már Ómarsson kon Excelsior nauwelijks gevaar stichten. Cambuur maakte in Kralingen de dienst uit.

Ook in de tweede helft was Cambuur dicht bij nog een goal. Mees Hoedemakers schoot op de paal en Mühren was wat ongelukkig in de afwerking. Cambuur-doelman Sonny Stevens had niet veel te doen, maar stond er wel wanneer het moest. Zo voorkwam hij in de slotfase de gelijkmaker van Excelsior. De Rotterdammers knokten tot het laatste moment voor een punt, maar dat was ze niet gegund.

De voorsprong van Cambuur is inmiddels zes punten, al moet nummer twee Almere City nog een wedstrijd spelen. Na de winterstop wacht voor Cambuur FC Eindhoven, Excelsior treft NAC Breda.