Bulthuis ontmoette Spaanse legende in Aziatische Champions League: 'Boks gegeven'

Bulthuis ontmoette Spaanse legende in Aziatische Champions League: 'Boks gegeven'

22-12-2020 14:11
11

Dave Bulthuis won met zijn ploeg Ulsan Hyundai de Aziatische Champions League, waardoor de Nederlander in februari mogelijk tegen Bayern München speelt op het WK voor clubs. De verdediger kijkt zijn ogen uit bij zijn club in Zuid-Korea en denkt met veel plezier terug aan een ontmoeting met Andrés Iniesta.

De resultaten in de Aziatische Champions League kwamen voor Bulthuis, in het verleden onder meer actief voor FC Utrecht, enigszins als een verrassing. "Dit is zeker niet zomaar wat", begint hij in gesprek met het Noordhollands Dagblad. "In de kwartfinale speelden we tegen Sinobo Guoan, een Chinese club waar een speler als Renato Augusto rondloopt. Die is jarenlang speler van het Braziliaans elftal geweest."

Zo ontmoette hij ook de Spaanse legende Iniesta. "In de halve finale troffen we het Japanse Vissel Kobe, de club van Iniesta. Helaas was hij zelf geblesseerd, hij stond met twee krukken langs de lijn. Ik heb hem wel even een boks gegeven. Dit is een speler waar ik vroeger altijd met veel bewondering naar keek. Het blijft mooi om dat soort mensen in 'real life' te zien."

Door het winnen van de Aziatische Champions League mogen Bulthuis en zijn ploeggenoten zich in februari gaan meten met de beste teams van alle continenten. Mogelijk wacht een confrontatie met Bayern München. "Dat lijkt me een prachtige ervaring, waar ik nu al naar uitkijk", sluit Bulthuis vol goede moed af.