Bizot komt met AZ-uitleg: Fantastisch, jezelf beschermen. Kijk, hoppa

Bizot komt met AZ-uitleg: "Fantastisch, jezelf beschermen. Kijk, hoppa"

23-12-2020 20:15 Laatste update: 23:11
114

Marco Bizot legde na afloop van AZ - Vitesse zijn opmerkelijke acties uit. De doelman ging twee keer hard door op een speler van Vitesse, maar werd daar niet voor bestraft.

Bizot kwam onnodig gevaarlijk in, zelf ziet hij het anders. "Fantastisch, jezelf beschermen. Kijk, hoppa. Als je los roept, weet je dat de keeper uitkomt. Die beschermt zichzelf, dan loop je tegen elkaar aan. Hij loopt tegen mijn knie aan. Gevaarlijk? Tja, als het verkeerd gaat is het gevaarlijk. Maar het gaat goed", zegt Bizot tegen FOX Sports.

"We hebben gewonnen, fantastisch", reageert Bizot na de 3-1 overwinning van AZ. "Dit was een wedstrijd waarin we moesten. Ik had er een goed gevoel over. Dat bleek ook tijdens de wedstrijd. Dat resulteert in een mooie overwinning."

AZ lijkt onder Pascal Jansen de weg naar boven te hebben gevonden. Bizot wil niet zeggen of zijn relatie met voorganger Arne Slot goed of slecht was. "In het voetballerij is het altijd zo: uit het oog uit het hart. Of dat bij mij ook zo is? Dat weet ik niet. De mensen weten wel hoe ik erin sta. Daar wil ik het bij laten", lacht Bizot cryptisch. "Het is niet relevant om daar iets over te zeggen. Mensen bij de club kennen m'n relatie met Arne. Of die goed of slecht was, laten we in het midden."