Beerens (33) stopt met voetballen: 'Ik wil de leiding van Vitesse bedanken'

Beerens (33) stopt met voetballen: 'Ik wil de leiding van Vitesse bedanken'

24-12-2020 11:02 Laatste update: 11:17
33

Roy Beerens is profvoetballer-af. Vitesse maakt via de officiële kanalen bekend dat het breekt met de 33-jarige aanvaller. Beerens had geen toekomst meer in Arnhem. 

"De voetbalwereld heeft mij fantastische herinneringen opgeleverd. Ik heb prijzen gewonnen, bij mooie clubs gespeeld, ervaring opgedaan in het buitenland en het Nederlands elftal gehaald. Het was een prachtige tijd, maar ik kies er nu bewust voor om te stoppen", zegt Beerens op de clubsite van Vitesse. "Ik wil de huidige leiding  bij Vitesse bedanken, voor de respectvolle manier waarop zij met mij zijn omgegaan. De komende tijd ga ik uitzoeken hoe ik de toekomst wil invullen. Zeker is wel dat ik, nu ik meer tijd heb, ga genieten van mijn zoontje, die in de jeugdopleiding bij PSV speelt."

Beerens kwam in januari 2018 naar Vitesse en speelde dertig competitieduels voor de club uit Arnhem. Daarnaast maakte hij in vier Europese wedstrijden en twee bekerduels zijn opwachting.

De aanvaller genoot zijn opleiding bij PSV, waar hij ook zijn debuut maakte in het professionele voetbal. Na periodes bij NEC, sc Heerenveen en AZ vertrok hij naar het buitenland. Na avonturen bij Hertha BSC en Reading streek hij neer in Arnhem, waar hij dit seizoen geen rol van betekenis meer speelde.