Karsdorp leeft helemaal op bij AS Roma: Dit is waar ik goed in ben

Karsdorp leeft helemaal op bij AS Roma: "Dit is waar ik goed in ben"

24-12-2020 12:54 Laatste update: 14:58
29

Rick Karsdorp is in vorm bij AS Roma. De Nederlandse rechtsback krijgt het vertrouwen van trainer Paulo Fonseca en betaalde dat woensdagavond terug door beide goals van de Romeinen in de thuiswedstrijd tegen Cagliari (2-1) voor te bereiden.

Jordan Veretout en Edin Dzeko troffen doel voor AS Roma, maar hadden dat niet kunnen doen zonder het goede voorbereidende werk van Karsdorp. Bij de tweede goal pakte hij de bal knap af, waarvoor hij na afloop de complimenten kreeg. "Dit is waar ik goed in ben", reageerde de rechtsback op de site van de Italianen. "Ik keek goed om me heen, bleef doorgaan en gelukkig stond Edin op de goede plek".

De zege komt op een goed moment voor Roma, dat afgelopen weekend nog met 4-1 bij Atalanta verloor. "Het was belangrijk om onszelf en de rest van de wereld te laten zien dat we er nog zijn", liet Karsdorp optekenen. "Dat was niet makkelijk na de wedstrijd in Bergamo. Natuurlijk had het vandaag wel beter gekund, maar we hebben voor elkaar gevochten en gewonnen. Dat is nu het belangrijkste."

Dit seizoen stond de verdediger uit Schoonhoven in tien competitiewedstrijden in de basis bij de Giallorossi. In de Europa League mocht Karsdorp drie keer zijn opwachting maken.