'22-jarige Fransman nieuwe eigenaar van vervallen topclub Sunderland'

'22-jarige Fransman nieuwe eigenaar van vervallen topclub Sunderland'

24-12-2020 18:04 Laatste update: 19:14
40

Kyril Louis-Dreyfus wordt naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe eigenaar van Sunderland AFC. De huidige eigenaar, Stewart Donald, wil de club al langere tijd verkopen en schijnt nu tot een overeenkomst te zijn gekomen met de jonge Zwiterse-Fransman.

Sunderland, dat in de afgelopen jaren afgleed naar League One (het derde niveau van Engeland), was al een tijdje op zoek naar een nieuwe eigenaar. De huidige grootaandeelhouder Stewart Donald heeft nu in de persoon van Louis-Dreyfus een opvolger gevonden voor zijn belangen in de club, maakt de club bekend op de website.

Het is wachten op een akkoord van de Engelse voetbalbond. Mocht de bond akkoord gaan, dan is Louis-Dreyfus meteen de jongste voorzitter in het Engels betaalde voetbal. Louis-Dreyfus laat in een eerste reactie weten zin te hebben in het nieuwe avontuur.

"Ik ben mij bewust van de verantwoordelijkheid die straks op mijn schouders rust, gekeken naar de toekomst van de club. Het is een eer om betrokken te zijn bij een club met zoveel historie." Sunderland staat momenteel elfde in de League One.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie