Ambitieus Ajax: 'Wij kijken naar Barcelona, Bayern München en Real Madrid'

Ambitieus Ajax: 'Wij kijken naar Barcelona, Bayern München en Real Madrid'

24-12-2020 18:43 Laatste update: 19:13
220

Edwin van der Sar snapt dat er in de Eredivisie met enige jaloezie naar Ajax wordt gekeken. De Amsterdamse club is hard geraakt door de coronacrisis, maar de algemeen directeur vindt niet dat de pandemie de plannen van de club direct verstoort.

De oud-doelman voelt en begrijpt de jaloezie in de Eredivisie wel. "Dat we spelers voor veel geld kopen, dat we zoveel sponsoren hebben en dat het stadion altijd vol zit. Dat klopt ook", vertelt Van der Sar aan FOX Sports.

"Maar wij kijken omhoog. Wij kijken naar Bayern München, FC Barcelona, Real Madrid: het jaar 2018/2019 willen we vaker mee gaan maken. Alles wat we doen is daarop gebaseerd, omdat weer waar te maken" stelt de voormalig international van Oranje.

De algemeen directeur vindt niet dat corona deze ambitieuze plannen heeft gedwarsboomd. "De ambitie is er nog steeds, al hebben we het nu over een tussenjaar, maar het is wel een tussenjaar waar we sterker uit willen komen."

Van der Sar ziet ook de voordelen van de wereldwijde epidemie. "Wij kunnen spelers nu nog langer houden. Dan kan het ook een gunstige factor zijn."