AZ kijkt uit naar laatste duel van 2020: 'Ik hoef niet naar de schoonfamilie!'

AZ kijkt uit naar laatste duel van 2020: 'Ik hoef niet naar de schoonfamilie!'

26-12-2020 10:36
70

Owen Wijndal vindt het geen probleem dat hij tijdens de kerstdagen moet trainen voorafgaand aan de laatste competitiewedstrijd van het kalenderjaar 2020. De linksback van AZ kijkt uit naar de wedstrijd tegen FC Utrecht en heeft weinig last van het overvolle voetbalschema.

De 21-jarige verdediger miste tijdens de eerste seizoenshelft bijna geen minuut in het shirt van AZ. "Voor mij persoonlijk is het een goed jaar geweest. Dat geeft ook energie", vertelt Wijndal aan het Algemeen Dagblad.

De linksback vindt het dan ook helemaal niet erg dat AZ na de feestdagen nog in actie moet komen in de Eredivisie. "Ik heb niet veel met kerst. We trainen ook gewoon door. Ik heb ook geen vrouw, misschien is dat nog een verschil, haha. Ik hoef niet naar de schoonfamilie!", lacht de viervoudig-international.

Ook AZ-trainer Pascal Jansen heeft begrip voor de situatie. "Dat we nog moeten spelen na kerst is inherent aan ons vak. Ik houd de jongens voor dat de spelers in de Premier League ook geen kerst vieren. En de meesten van ons zouden maar wat graag ooit in die Premier League willen spelen."

AZ speelt zondag de laatste wedstrijd in de Eredivisie van dit kalenderjaar. De formatie van Jansen gaat op bezoek bij FC Utrecht. De wedstrijd tussen de nummer tien en de nummer vijf van de ranglijst begint om 14.30 uur.