Bewogen 2020 voor Utrecht-aanvaller: 'Niet geworden wat ik wilde en verwachtte'

Bewogen 2020 voor Utrecht-aanvaller: 'Niet geworden wat ik wilde en verwachtte'

Gepubliceerd: zondag 27 december 2020 om 07:27zo 27-12-2020 om 07:27

Laatste update: zondag 27 december 2020 om 07:27zo 27-12-2020 om 07:27

Voor Gyrano Kerk was 2020 'een raar jaar'. De FC Utrecht-aanvaller stond in de belangstelling van een aantal buitenlandse clubs, maar tot een transfer kwam het niet. Hij zag daarnaast trainer John van den Brom vertrekken en ziet dat het seizoen van Utrecht vooralsnog 'niet perfect is'.

"Het is een heel raar jaar geweest. Buiten het veld natuurlijk, maar ook voor ons qua voetbal", begint Kerk in gesprek met De Telegraaf. "Geen Europees voetbal, geen bekerfinale. De trainerswissel. Al met al is 2020 niet echt een goed jaar geweest. Soms is het leven net een achtbaan. Het is ook niet de eerste seizoenshelft geweest die we hadden gehoopt. Het is minder gegaan dan we hadden moeten laten zien. Voor mezelf is het ook nog zeker geen perfect seizoen. Aan de andere kant is het ook zo dat het alleen maar beter kan."

De aanvaller had in de zomerse transferperiode graag de stap gemaakt naar een buitenlandse club, maar dat ging uiteindelijk niet door. "Het is niet geworden wat ik wilde en verwachtte. Maar je kunt er niks meer aan doen. Het is geweest en je moet door. Als je de hele tijd achteruit gaat zitten kijken, dan schiet je er ook niks mee op."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws