'Van de Beek heeft transfer te danken aan Ziyech, nu is Ajax teveel middelmaat'

'Van de Beek heeft transfer te danken aan Ziyech, nu is Ajax teveel middelmaat'

Gepubliceerd: maandag 28 december 2020 om 06:44ma 28-12-2020 om 06:44

Laatste update: maandag 28 december 2020 om 07:36ma 28-12-2020 om 07:36

Ajax eindigt het jaar 2020 als koploper van de Eredivisie, maar het laatste duel met Willem II eindigde in een gelijkspel (1-1). Pierre van Hooijdonk, Ibrahim Afellay en Theo Jansen zijn het erover eens: Perr Schuurs mag blij zijn met zijn basisplaats en technisch directeur Marc Overmars moet aan de bak in januari.

"Ajax heeft niet de beste decembermaand uit de historie. Willem II deed het goed, maar toch zijn er weer persoonlijke fouten nodig voor het doelpunt", begint Van Hooijdonk aan tafel bij Studio Voetbal van de NOS. "Andre Onana zag er niet geweldig uit, Daley Blind stapte verkeerd in, maar vooral Perr Schuurs verdedigt niet goed."

Afellay kan zich vinden in de uitspraken van Van Hooijdonk en ziet dat Schuurs de verwachtingen in Amsterdam niet waar kan maken. "Schuurs heeft de mazzel dat hij mag blijven staan. Maar aan het einde van de rit moet de directie wikken en wegen en dan gaan ze toch op zoek naar een betere."

Dat ziet ook Janssen, die wel ziet waar het misgaat voor de ploeg van trainer Erik ten Hag. "Ajax is niet beter dan vorig jaar. Kudus maakte misschien het verschil toen hij speelde. Maar Promes is niet in vorm, Tadic ook niet. En dus mist de ploeg creativiteit." Afellay is het hiermee eens en looft de naar Chelsea vertrokken Hakim Ziyech. "Donny van de Beek heeft zijn transfer te danken aan Ziyech. Nu is er bij Ajax te veel middelmaat. Dan moet je doorselecteren."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Moet Ajax op zoek naar een vervanger voor Schuurs?

Ja, hij is niet goed genoeg
64%
Nee, geef hem zijn tijd
36%
(2314 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws