Trots op Bergwijn-transfer: 'Jongen van Ajax die van hier naar Engelse club gaat'

Trots op Bergwijn-transfer: 'Jongen van Ajax die van hier naar Engelse club gaat'

28-12-2020 09:59
74

Ernest Faber loodste PSV vorig seizoen naar een vierde plaats in de Eredivisie, alvorens het seizoen werd stilgelegd vanwege het coronavirus. Inmiddels is Faber weer hoofd jeugdopleidingen in Eindhoven, maar hij denkt dat er meer in had gezeten dan een vierde plek vorig jaar.

"Ik denk dat we nog hadden kunnen verrassen met PSV", begint Faber in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Er zat meer in. Maar op dat moment met grote onrust over corona, was sport van ondergeschikt belang. Ik heb daar altijd begrip voor gehad. We hadden in maart gevoelsmatig de zaak op de rit en de resultaten verbeterden. Niet dat we nou de pannen van het dak speelden, maar we wonnen lastige wedstrijden omdat we bereid waren om gewoon weer samen te werken."

Faber schrok zich een ongeluk toen hij aan zijn klus als hoofdcoach van PSV begon. Zo werd zijn ploeg bijna uitgeschakeld in de KNVB Beker door amateurploeg GVVV. "Natuurlijk heb ik daar op de bank mezelf ook de vraag gesteld hoe we hier ooit in vredesnaam uit zouden komen. Ik was snel ingevlogen om iedereen te helpen, vanuit de gedachte van de academie. Maar ik trof een ploeg aan waar de samenwerking totaal weg was. Zo werd het een grotere klus dan ik dacht."

De trainer besloot om eerlijk te zijn en deed zijn verhaal in de media. "Je kunt het vanuit een schuilkelder doen, maar ik vind dat je naar je supporters toe altijd open moet zijn en eerlijk vanuit het front uitleg moet geven. Vanuit de opleidingsgedachte vond ik de transfer van Steven Bergwijn toen ook een goede. Een jongen die van Ajax naar ons is gekomen en vanuit hier naar een grote Engelse club gaat, voor een flink bedrag", sluit hij af.