'PSV heeft leergeld betaald en voert geen actief wintertransferbeleid'

29 december 2020 om 07:18

De kans dat PSV zich in januari roert op de transfermarkt is klein. Dat stelt De Telegraaf in een analyse. De selectie van trainer Roger Schmidt hijgt Eredivisie-koploper Ajax in de nek en ging fit de korte winterstop in.

De Telegraaf ziet dat het verleidelijk is voor PSV om verder te investeren. 'Zeker in de wetenschap dat er met een titel en bijkomende Champions League-deelname een pot met veertig miljoen euro wacht. Maar wordt PSV daar beter van?", vraagt de krant zich af. Hoewel er wensen liggen op de backposities, is de komst van een stand-in voor Denzel Dumfries en Philipp Max niet aan de orde.

Wedden

Meer odds
  • logo

    PSV

  • logo

    RKC Waalwijk

'PSV en Schmidt nemen zich voor geen actief wintertransferbeleid te voeren en denken bij gebrek aan perspectief hooguit mee aan de uitgaande kant', aldus De Telegraaf. 'De belangrijkste winst zal zitten in behoud van sleutelspelers en de weer opgeleefde Mohamed Ihattaren.' De Eindhovenaren hopen dat de spelmaker spoedig zijn contract verlengt, net als Dumfries. De club is daarover in gesprek met Mino Raiola, de zaakwaarnemer van beide spelers.

PSV ziet bovendien Eran Zahavi, Érick Gutiérrez, Ryan Thomas, Armando Obispo en Marco van Ginkel terugkeren van blessures. Aankopen als Max, Mario Götze, Ibrahim Sangaré en Yvon Mvogo bleken stuk voor stuk versterkingen. Alleen Eran Zahavi 'voldoet nog niet' en Adrian Fein heeft nog tijd nodig.

'Het leergeld van vorig seizoen leek in ieder geval betaald: PSV gaat alleen nog voor zijn A-keus. De jacht op een centrale verdediger werd gestaakt, toen de toptargets niet haalbaar bleken, Teze doorbrak en Boscagli opleefde. De zoektocht zal ook deze winter niet concreet worden, nu laatstgenoemd tweetal voorlopig wel vaart bij het vertrouwen dat het krijgt en heeft', weet de krant. 'De club houdt de dynamiek in de huidige spelersgroep het liefst onaangetast.'