'AS Roma zet zinnen op Nederlandse jeugdinternational: Celtic vraagt 15 miljoen'

'AS Roma zet zinnen op Nederlandse jeugdinternational: Celtic vraagt 15 miljoen'

29-12-2020 12:56 Laatste update: 13:58
22

Jeremie Frimpong mag zich in de belangstelling verheugen van AS Roma. De Italiaanse topclub is op zoek naar een rechtsback en de Nederlandse jeugdinternational is één van de namen op het lijstje, meldt La Gazzetta dello Sport.

Frimpong werd geboren in Amsterdam, maar verhuisde al op jonge leeftijd naar Engeland. In 2019 nam Celtic de twintigjarige vleugelverdediger over van Manchester City en dit seizoen is hij een basisspeler bij de Schotse kampioen. Dat is ook Roma opgevallen, dat hem samen met Bryan Reynolds (FC Dallas) en Becir Omeragic (FC Zürich) op het wensenlijstje heeft gezet.

Wedden

Meer odds

Reynolds leek aanvankelijk de belangrijkste kandidaat in het Stadio Olimpico, maar voor de Amerikaanse vleugelverdediger zijn meer kapers op de kust. Trainer Paulo Fonseca is ook gecharmeerd van Frimpong, die echter wel een fors prijskaartje heeft. Celtic verlangt vooralsnog vijftien miljoen euro. Dat is Roma te gortig.

De Romeinen zoeken een speler die de concurrentie kan aangaan met Rick Karsdorp. Het is namelijk de vraag of Alessandro Florenzi terugkeert van zijn verhuurperiode bij Paris Saint-Germain, dat over een optie tot koop beschikt.