KNVB doet beroep op spelers en trainers: 'Daarover is irritatie bij de overheid'

KNVB doet beroep op spelers en trainers: 'Daarover is irritatie bij de overheid'

30-12-2020 09:46
72

De KNVB is niet altijd even blij met de manier waarop doelpunten worden gevierd in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. Competitiemanager Jan Bluyssen ziet dat spelers en coaches elkaar geregeld in de armen vliegen.

"Wat ons nog enige zorgen baart, is het juichen. Daarover bestaat irritatie bij het publiek, de medici en de overheid", vertelt Bluyssen aan Voetbal International. "We hebben natuurlijk begrip voor de explosie aan emoties na een doelpunt, maar ik heb ook begrip voor het feit dat de rest van Nederland op anderhalve meter van elkaar moet zitten en opa en oma niet heeft mogen zien met Kerst. Weliswaar staan op het veld alleen negatief geteste spelers, maar de beeldvorming speelt ook een rol. We hebben immers wel een uitzonderingspositie."

Desondanks is de KNVB over het algemeen tevreden over het competitieverloop in het onvoorspelbare seizoen. "Het is nu winterstop en iedereen heeft een gelijk aantal wedstrijden gespeeld. Dat is boven verwachting. Het is natuurlijk een grillig en onvoorspelbaarder seizoen, maar ik had het nog grilliger verwacht. Het is nu zaak niet te verslappen. We hebben een korte winterstop. Hopelijk blijft iedereen scherp in de privésfeer."